Elin från SkövdeElin från Skövde
- berättelsen om ett medeltida helgon -
Medeltida sång med Pisces Dei
Del 1: lördagen den 30:e juli 2011 kl 13
Del 2: söndagen den 31:a juli 2011 kl 13
i Riddarholmskyrkan i Stockholm
Entré: 30 kronor


31:a juli står det “Elin” i almanackan, till minne av Elin från Skövde, en dam av förnäm släkt som i mitten av 1100-talet - efter att hon kommit tillbaka från en pilgrimsresa till Jerusalem - mördades på väg till en kyrkoinvigning i Götene, vilket hennes samtid uppfattade som ett så fruktansvärt brott att hon började vördas och firas som helgon i hela Sverige.

Mot slutet av 1200-talet författade biskopen i Skara, Brynolf Algotsson, till hennes ära en tidegärd som i ord och toner berättar om hennes liv och miraklerna efter hennes död. Den gregorianska ensemblen Pisces Dei under ledning av Thomas Hammar att framföra denna tidegärd uppdelad i två delar, den första delen lördagen den 30:e juli och den andra delen söndagen den 31:a juli 2011 i Riddarholmskyrkan i Stockholm, kl 13 bägge dagarna.

Vi vill samtidigt passa på att uppmana er att ladda ner programhäftet här och om möjligt printa ut det, helst i färg. Det är en långsam uppkoppling, så det tar en timme, men det är garanterat värt det. Det är 80 sidor, och är avsett att kunna printas ut på 20 stycken liggande A4, utskrivna på bägge sidor (alltså två utprintade sidor på varje papperssida), som man sedan lägger i varandra som ett häfte.
Välkommen     Sida 2     Medeltidsmusik     Helgon
Mail