19820909

Det är en stor militär övning i Stockholm. Alla bär stridsmundering, och jag har uniform. Från Slussen ska vi avancera via Skeppsbron, men det går för långsamt, så jag deserterar och tappar mössan. Jag flyr ut i skärgården. Kan någon köra mig? Jag hotar med min pistol, men den är väldigt liten, så jag tänker avfyra ett varningsskott, men knallpulvret tar inte fyr, glöder inte ens ordentligt. Jag hotar med att använda den som tillhygge, men då faller den sönder.

Jag åker över till en liten ö med en liten båt, och några vänner som kör. Jag hittar två kalaspuffepaket, bottnen är ur, locket är öppnat men kvar, så jag får hålla paketen upp och ner, och det är obekvämt. Två killar har sett mig och börjar jaga mig. Jag flyr in i skogen och springer många stigar kors och tvärs. De är efter mig hela tiden. De syns inte på grund av stigarnas krökar och alléträd, men jag hör dem hela tiden.

Till slut orkar jag inte, så jag tar en rövare: Jag springer in på en liten korsande stig till höger, gräver ner paketen och täcker över med mossa, och springer tillbaka till den större stigen, för jag kan försvara mig tills jag dör, men paketen ska de iallafall inte få. Killarna kommer rusande, och jag är beredd. De vrålar “Har du sett en kille springa förbi med två paket?” “Ja, han sprang ditåt” svarar jag, och de springer förbi.

Välkommen Sida 2 Själbiografiskt Drömmar
Mail