Ego mensura


Homo mensura: människan är alltings mått, dvs världen består av upplevelser, som ju är subjektiva. Detta hindrar inte att man kan jämföra upplevelser och komma överens om dem (intersubjektivitet, med ett finare ord), även om jämförelserna också är subjektiva upplevelser.

Ego mensura. Jag hittar för tillfället inte något bättre uttryck för inställningen att alla skall vara precis som jag. Några exempel från listan:

1: "*Jag* kan inte dansa *hela* natten om jag dricker öl. Man måste dansa *hela* natten. Alltså får ingen annan dricka öl, för då kan inte den heller dansa *hela* natten (vad nu än den själv månde tycka om hur den kan dansa), och man måste som sagt dansa HELA natten."

Jag behöver väl inte påpeka att min privata inställning är att rave för mig personligen inte är någon idrottsprestation på Elitnivå, men att jag har full förståelse för dem som tycker att det är det för dem själva, och om jag hycklar lite kan jag ha förståelse för dem som tycker att det är det för mig också, även om jag förbehåller mig tolkningsföreträde när det gäller mitt eget tyckande.

2: "*Jag* tycker att jag mixar betydligt bättre med vinyl än med CD, eftersom jag känner att jag måste ta på plattorna. Alltså hatar jag de som påstår att de tycker annorlunda, eftersom de ju måste ljuga av några för mig obekanta men säkerligen mycket ondsinta skäl."

Om jag bara får mina jävla saker att funka nångång ska jag göra mixband, och sen får ni gissa om jag tagit på plattorna eller inte.

3: "*Jag* klarar mig fint utan droger av vad slag det vara månde, och då kan inte, får inte någon annan tycka att de har något värde av samma kaliber som t ex tekno."

Suck, ja. En förkrossande majoritet av den svenska befolkningen anser att det går alldeles utmärkt att klara sig utan rave och teknodans, och många ("the silent majority") anser dessutom med samma motivering att rave därför bör förbjudas.

Välkommen Sida 2 Paradox SRN

Mail