Antirejvstormtruppernas bevakning av Love Parade -97

DN hade måndagen den 14 juli 1997 en artikel om LP. Vad kul, tänker man: Vilka spelade var? Hur var det? Vilka fester var det? Hur såg det ut där? Vad hände där och för övrigt?

Naturligtvis skrevs inget om det man ville ha reda på, men så vet vi ju alla att det är. Artikeln hade en stor fet svart rubrik som gick över hela förstasidan på C1-delen: "Knarkhandlarnas paradis". Men det var inte det jag skulle skriva om, utan om Antirejvskyddsstaben: Patrik Ungsäter, Johan Gustavsson, Manne Jönsson, David Beukelmann et consortes.

David Beukelmann förfasar sig (surprise, surprise!) över knarkhandeln:

"Jag vet inte vad jag hade förväntat mig. Men det är avsevärt värre än de farhågor jag hade. Ja, faktum är att det här nog är det värsta jag sett, sammanfattar David Beukelmann läget."

Så det där var det värsta han sett? Då har han fanimej inte sett nånting! Inte nånting! Hur kan en person som ådagalägger en så uppenbar brist på kunskap och erfarenhet inom sitt område få fortsätta med sin verksamhet? Hur kan han överhuvudtaget ha missat vad som händer på den här fronten, när det ändå utgör hans arbetsfält? Han vet inget, han ser inget, han kan inget, och han försöker inte ens dölja det, ja, han verkar inte ens tycka att det är något konstigt med det. Personligen tycker jag att det är en stor skandal att en så inkompetent, oerfaren och omogen individ kan ha en så stor makt att anställa så stor skada bland våra ungdomar.

"Jag vill inte måla fan på väggen. Jag tror inte att rejv och droger måste höra ihop. Ändå tvingas jag konstatera att risken för att många av "våra" rejvare drogdebuterar här är stor. De kommer att påverkas av den drogliberala inställningen som råder och vi kommer kanske att möta ännu mindre förståelse bland rejvarna i Stockholm för vad vi i kommissionen försöker göra. Jag lovar, den utvecklingen skrämmer vettet ur mig, säger David Beukelmann."

Det finns folk som är rädda för ormar och spindlar, och folk som är rädda för att himlen skall falla ned, men det här är ju löjligt. Ormfobi och spindelskräck kan botas med psykoterapi, medan folk som är rädda för att ett ufo skall landa i deras skalle brukar spärras in. Vad skall man göra med en person som inte bara är rädd, utan till och med är vettskrämd för en sån jämförelsevis liten fjuttsak som den (att kanske möta mindre förståelse bland rejvarna i Stockholm) som David Beukelmann är vettskrämd för?

Ingen person är så farlig som den som är vettskrämd. Den vettskrämde handlar inte rationellt, man kan inte kommunicera med honom, och han kan utan förvarning begå de mest otänkbara desperata och aggressiva handlingar. Din lokale polisman är alltså inte bara sinnessjuk, han är beväpnad och livsfarlig också, för att travestera Loesje (eller vem det nu var).

Personligen tycker jag det är en skandal utan like att en person som inte bara är inkompetent, oerfaren och omogen, utan dessutom vettskrämd, psykotisk och desperat, skall ha en så stor makt att anställa så stor skada. Från ett historiskt perspektiv är ju detta inte något ovanligt - världshistorien bjuder på en hel del i fråga om dessa män och deras gärningar - men icke desto mindre är det fruktansvärt och tragiskt.

"Utanför klassiska technoställen som Tresor och E-verk är köerna lika breda som långa. -Äh, men hallå, va fan är det här nu då, skriker en tjej från Stockholm när hon får syn på David, Manne och Patrik vid entrén. Hon blir innerligt upprörd. Hon vill bara vara i fred i Berlin, säger hon. -Man får sån jävla lust att bara dra i sig en ballong lustgas mitt framför ögonen, jag fattar inte vad de har här att göra, säger hennes lika stockholmska polare."

Är det nån som vet vilka det var? Svara privat.

"Men David Beukelmann försäkrar: rejvkommissionen kom inte för att spionera."

Jasså? DN har fotograferat antirejvkommandot där de står och på känt polismanér videofilmar demonstranter i Loveparaden. Fast att polisen ljuger så att de tror sig själva visste vi ju redan.

"De kom för att lära, bli bättre och försöka förstå."

Att de med sin inkompetenta, oerfarna, omogna, vettskrämda, psykotiska och desperata inställning skulle kunna förstå någonting överhuvudtaget är naturligtvis fullständigt uteslutet. Att de bara kan hävda en sådan sak visar endast hur långt deras mentala förfall nått. Däremot är jag övertygad om att de i sina egna ögon kommer att bli mycket bättre på vad de själva tycker är bra, nämligen att utsätta ungdomar för en stenhårt iskall maktapparats övergrepp.

"-Skillnaden mellan dem och oss är väl att vi har sett den andra sidan också. Du vet, dagen och dagarna efter. Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna."

Här är något som inte stämmer. Knarkarna skulle alltså - enligt polisen - inte ha sett dagen och dagarna efter. Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. Men The Ravebusters skulle ha gjort det. Om nu inte knarkarna har sett det, så är det väl ingen fara, och har de gjort det, så har de till skillnad mot The Rave Attack Squad förstahandserfarenheter av det, och det borde väl smälla högre?

Dessutom anses det i andra sammanhang att dagen och dagarna efter. Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. Är något man lär sig något av. Alla jag känner har till exempel upplevt dagen och dagarna efter. Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. Både när det gäller alkoholintag och - framför allt - när det gäller olycklig kärlek eller relationer som gått i stöpet.

När det gäller detta senaste (och även familjerelationer) vet jag även folk som upplevt dagen och dagarna efter. Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. Så starkt att de tagit livet av sig, men det är det ju ingen som bekymrar sig om. Annars anser man att dagen och dagarna efter. Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. Är något som är utvecklande, och DN:s "Insidan" har varje vecka någon helsida om hur någon tagit sig ur krisen med en ny mogen syn på livet som den inte skulle fått om det inte varit för... &c, men detta gäller ju som sagt erfarenheter man själv gjort, och inte något man blir utsatt för av någon annan på pin kiv.

Polisen har nämligen sett dagen och dagarna efter. Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. På de ställen där de av naturliga skäl ser dessa saker, nämligen i den lilla cellen där man spärrat in den stackars ungdomen i det enda syftet att hos denna ungdom framkalla Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. Av egen erfarenhet vet jag att en medelålders, oskyldig, nykter person som vet att den har rätten på sin sida, inte kan undgå att efter någon timmes cellvistelse med polisförhör drabbas av Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. På grund av polisens behandling av en. Hur skall det då inte vara för en ung, påverkad, skyldig person som inte vet något om sina rättigheter? Den måste ju drabbas av Panikångesten. Klättrandet på väggarna. Depressionerna och psykoserna. I kubik gånger tio, och detta är dessutom avsikten med att behandla honom\henne på detta sätt.

Snuten påstår nämligen att man kan skydda ungdomar från att skaffa sig obehagliga erfarenheter genom att arrestera dem, stoppa in dem i en cell, förhöra dem, åtala dem, döma dem, och på så sätt se till att de blir märkta för livet, och dessutom genom att se till att dessa erfarenheter blir obehagligare än de som de annars skulle skaffat sig (annars skulle de ju inte verka avskräckande), men ett sådant himmelsskriande ologiskt och upprörande sadistiskt resonemang är ju bara vad man kan förvänta sig av en poliskår som - vilket vi redan kommit fram till - är inkompetent, oerfaren, omogen, vettskrämd, psykotisk och desperat.

"Så det är drogerna vi vill åt. Ingenting annat." (Detta sista citat är kanske inte ordagrant, beroende på att nån snodde tidningen innan jag hann skriva klart.)

Detta faller - som vi sett ovan - på sin egen orimlighet. Det de vill åt är ungdomarna, och de vill utsätta dem för så mycket obehagligheter som möjligt. Med narkotikans skadeverkningar som svepskäl genomför man en narkotikapolitik som medför att narkotikan får ännu större skadeverknin- gar, och detta för att man skall kunna peka på dessa skadeverkningar och säga att man för att förhindra dessa skadeverkningar måste ta i med mer av det som orsakar dessa skadeverkningar. Detta är ondska satt i system och ingenting annat.

Välkommen Sida 2 Paradox SRN

Mail